Webmaster Ticaret Forumu Yemek Tarifleri Et Yemekleri Alinazik Kebabı Tarifi
Alinazik Kebabı Tarifi
RedLine
Alinazik Kebabı Tarifi
0
320
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar:3 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
RedLine Cezalı Üye
Alinazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
  • 400 gramorta yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
  • 2 adetköy biberi(doğranmış)
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • Servis İçin:
  • 1 adetkapya biber
  • 2 adetköy biberi
  • 1 avuçdoğranmış maydanoz
  • Yoğurtlu Patlıcan İçin:
  • 1 kasesüzme yoğurt
  • 2 adetsarımsak(ezilmiş)
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 5 adetpatlıcan
  • 1 yemek kaşığılimonun suyu

Alinazik Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları ve biberleri fırında 200 derecede ara ara çevirerek yaklaşık 30 dakika kadar közleyin. Közleme işlemini dilerseniz ocakta, ateş üzerinde de yapabilirsiniz.
  2. Kıymalı harcı hazırlamak için tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı ve yemek kaşığı sıvı yağını koyup ısıtın ve 1 adet yemeklik doğranmış soğan ile 2 adet doğranmış köy biberini ekleyip kavurun.
  3. Soğanlar pembeleştikten sonra 400 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin ve suyunu salıp çektikten sonra kavurmaya devam edin.
  4. 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1'er çay kaşığı kekik ve pul biberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
  5. 1 kase süzme yoğurda 2 adet ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.
  6. Fırında közlediğim patlıcan ve biberleri bir kaba aktarıyorum ve üzerini streçleyip 15 dakika kadar bekletiyorum.
  7. Patlıcanların kabuklarını soyup  kararmamaları için üzerine 1 yemek kaşığı kadar limon suyu sıkn ve bıçakla iyice ezdikten sonra sarımsaklı yoğurt ile birleştiriyorum.
  8. Sıcak tabağın üzerine yoğurtlu patlıcan, közlenmiş biberler ve kıymalı harcı güzelce yerleştirin ve son dokunuş olarak üzerine doğranmış maydanoz serpiştirdikten sonra sıcak olarak, bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Mesaj Değerlendirme
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kağıt Kebabı Tarifi RedLine 0 406 10-03-2020, Saat: 20:53
Son Yorum: RedLine
  Düdüklüde Et Sote Tarifi RedLine 0 328 10-03-2020, Saat: 20:49
Son Yorum: RedLine
  Şehzade Kebabı Tarifi RedLine 0 314 10-03-2020, Saat: 20:47
Son Yorum: RedLine
  Sac Tava Tarifi RedLine 0 321 10-03-2020, Saat: 20:44
Son Yorum: RedLine
  Frenk Kebabı Tarifi RedLine 0 318 10-03-2020, Saat: 20:38
Son Yorum: RedLine

Hızlı Menü: