Webmaster Ticaret Forumu Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Havuçlu Kabak Mücveri Tarifi
Havuçlu Kabak Mücveri Tarifi
RedLine
Havuçlu Kabak Mücveri Tarifi
1
353
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar:6 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
RedLine Cezalı Üye
Havuçlu Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
  • Mücver için:
  • 1 adetkabak
  • 2 adethavuç
  • 1 kaseayıklanmış dereotu
  • 1 adetyumurta
  • 3/4 su bardağıun
  • 1 çay kaşığıkabartma tozu
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 2-3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 çay kaşığıtuz
Havuçlu Kabak Mücveri Tarifinin Püf Noktası
Mücver yaparken muhakkak kabağın suyunu sıkmalı ve tuzunu pişerken veya piştikten hemen sonra koymalısınız. Bu şekilde harcınız sulanmaz ve daha toplu bir mücver harcı elde etmiş olursunuz. Eğer buzdolabında bekletecekseniz harç sulanacaktır, pişirmeden un takviyesi yaparak harcı toparlayabilirsiniz.

Havuçlu Kabak Mücveri Tarifinin Pişirme Önerisi
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde porsiyonladığınız mücverleri 180 derece 15-20 dakika kadar pişirebilirsiniz.


Havuçlu Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabağı rendeleyin. Rendelenmiş kabakları avucunuza alarak iyice sıkın ve suyunun çıkmasını sağlayın. Eğer hala suyunu salıyorsa havlu peçete veya müslin bezle suyunu alın ve ardından geniş bir kase içerisine yerleştirin.
  2. Havuçları soyun ve rendelenmiş kabaklara ekleyin. Ayıklanmış dereotunu da kaseye alın.
  3. Yumurtayı harca ekleyip karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve karabiberi ekleyin ve tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
  4. Tercihen yapışmaz bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Tava ısındıktan sonra mücver harcından tepeleme yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve pişirmeye başlayın.
  5. Her iki tarafı da hafifçe kızarana dek toplamda 6-7 dakika kadar pişirin. Mücver harcınız bitene dek işlemi tekrar edin. Sıcakken üzerine tuzunu serpiştirin ve ardından servis edin.
Mesaj Değerlendirme
Cevapla
Şuan Offine!
Şuan Offine!
dijitaldunya Çalışkan Üye
***
    Geribildirim Puanı: (0)
  • Konular7
  • Mesajlar11
  • Rep puanı 0

  • Puan: 0 FC
Hiç havuz ile denememiştim. Bunu aynı şekilde fırında yapabilir miyim? Kızartmak yerine?
Mesaj Değerlendirme
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Patlıcan Musakka Tarifi RedLine 0 448 10-03-2020, Saat: 21:17
Son Yorum: RedLine
  Lahana Kapama Tarifi RedLine 0 312 10-03-2020, Saat: 21:11
Son Yorum: RedLine
  Güveçte Türlü Tarifi RedLine 0 286 10-03-2020, Saat: 21:09
Son Yorum: RedLine
  Mücver Tarifi RedLine 0 310 10-03-2020, Saat: 21:08
Son Yorum: RedLine
  Fırında Brokoli Tarifi RedLine 0 337 10-03-2020, Saat: 21:06
Son Yorum: RedLine

Hızlı Menü: